Diamant, granaat en jade: de drie edelstenen die je nodig hebt in je juwelendoos.

Edelstenen armband
 

Edelstenen zijn er in een groot aantal kleuren, patronen en variëteiten. Sommige worden gewaardeerd om hun intrinsieke schoonheid en andere om hun waarde als edelsteen. Zo behoren robijnen en saffieren tot de duurste stenen vanwege hun hoge brekingsindex. In het algemeen is het gemakkelijk om enthousiast te worden over edelstenen, maar het kan lastig zijn om te weten welke u moet kopen voor uw juwelendoos. Als u een aantal geweldige aanbiedingen op de minder gebruikelijke soorten edelstenen wilt bekijken – of gewoon een beetje kleur aan uw look wilt toevoegen – lees dan verder voor onze gids voor drie minder bekende edelstenen die u aan uw sieradencollectie moet toevoegen.

Diamanten

Diamanten behoren tot de meest waardevolle edelstenen. Ze zijn extreem hard en extreem licht, en ze worden slechts op enkele plaatsen op aarde gevonden. De meeste worden gedolven in Brazilië, en ze zijn meestal blauw, geel of groen van kleur. Diamanten worden bijna uitsluitend voor juwelen gebruikt. Door hun zeldzaamheid zijn ze meestal te duur om in alledaagse voorwerpen te gebruiken. Deze zeldzame edelstenen staan bekend om hun uitstekende optische eigenschappen, wat betekent dat zij kunnen worden gebruikt om meer ingewikkelde, hoogwaardige ontwerpen te maken.

Granaat

Granaat is een bruine edelsteen met een roodachtige of paarsachtige tint. Hij komt alleen voor in Brazilië en wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en bestendigheid tegen hitte en zuur. Het is een populaire edelsteen voor ringen en armbanden. Granaat is relatief betaalbaar, en het is relatief gemakkelijk te bewerken. Granaat is iets minder duurzaam dan vergelijkbare edelstenen zoals saffier, dus het wordt niet aanbevolen voor gebruik in situaties met veel stress.

Robijn

Robijn is de populairste edelsteen ter wereld. Dat komt deels omdat hij relatief gemakkelijk te bewerken is, maar ook omdat hij een van de mooiste edelstenen is die er zijn. Hij is dieprood van kleur en wordt zeer gewaardeerd om zijn duurzaamheid. Hij wordt meestal gedolven in Sri Lanka, maar komt ook voor in Australië, Brazilië, Birma, Colombia en Tanzania. Robijn wordt bijna uitsluitend voor juwelen gebruikt. Het is relatief betaalbaar, en het is relatief duurzaam. Hij wordt niet aanbevolen voor gebruik in situaties met veel stress.

Conclusie

Diamanten, granaat, robijn en andere exotische edelstenen zijn mooi en exotisch, maar ze zijn vaak duur en moeilijk te bewerken. Daarom worden ze meestal gereserveerd voor speciale gelegenheden zoals Valentijnsdag, jubilea en verjaardagen. Daarentegen zijn er drie edelstenen die u voor dagelijks gebruik kunt gebruiken en die relatief goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te bewerken zijn: granaat, jade en diamant. Ze kunnen op allerlei manieren worden gecombineerd tot prachtige sieraden, perfect voor een mooite edelstenen armband.